Kommunális edény cseréjére vonatkozó információk

Garanciális javítás, csere

A Közszolgáltató a szabvány szerinti (MSZ EN 840) hulladékgyűjtő edények esetében vállal garanciát, a gyártási évtől számított 5 évig. A gyártás évét a gyártó az edény falába vagy tetejébe nyomja. Ha 5 éven belül – a Közszolgáltató hibájából – törik vagy rongálódik meg az edény, akkor azt a Közszolgáltató megjavítja, amennyiben ez már nem lehetséges, csere gyűjtőedényt biztosít.

Törés
Amennyiben a hulladékgyűjtő edényben elhelyezett hulladék súlya meghaladja a maximális terhelhetőséget, az az edény töréséhez vezethet. A Közszolgáltató által biztosított hulladékgyűjtő edények teherbírását az alábbi táblázat foglalja össze. Ezeket a súlyhatárokat a hulladék hulladékgyűjtő edénybe történő elhelyezésekor figyelembe kell venni:

Ürméret Maximális teherbírás
60 literes 15 kg
80 literes 20 kg
120 literes 25 kg
240 literes 50 kg
1100 literes (konténer) 250 kgTúlterhelt hulladékgyűjtő edény ürítése közben történt sérülésért a közszolgáltató nem vállal felelősséget!

Bejelentés

A hulladékgyűjtő edény sérülését a sérülés napjától számított 5 napon belül írásban kell bejelenteni az ügyfélszolgálatnak az ugyintezes@dtkh.hu  email címre küldött levél formájában.

A sérült hulladékgyűjtő edény bejelentéshez megküldött levélben az alábbi adatok megadása elengedhetetlenül szükséges:

  1. Közszolgáltatási díjfizető adatai: ügyfél neve, felhasználási hely címe, Vevőkód / személyes adatok (családi és utónév, születési név, születési hely és idő, anyja születési családi és utóneve)
  2. Telefonos elérhetőség (A helyszíni szemléhez, javításhoz szükséges időpont egyeztetés miatt.)
  3. A gyártó által a hulladékgyűjtő edényen feltüntetett gyártási időpont. A gyártási idő jelzése az hulladékgyűjtő edényen a gyártó által feltüntetésre került. A jelzés az edény peremén, fedelén kívül vagy belül, egyes edényeken az edény hátoldalán található. A gyártási idő jelzését az alábbi ábra szemlélteti, jelen ábra szerint a gyártási idő 2019. január hónap.
Gyártási idő ábra
Gyártási idő ábra

 

  1. A hulladékgyűjtő edény mérete (liter).
  2. Amennyiben fellelhető, hulladékgyűjtő edény szabvány száma (MSZ…, EN…), melyet a gyártó helyezett el a gyűjtőedényen.
  3. Külön fotó a teljes egészében látható hulladékgyűjtő edényről és külön fotó a hulladékgyűjtő edényen keletkezett sérülésről.
  4. A sérülés oka, körülményei.
  5. A sérülés időpontja.
  6. Egyéb, az ügy szempontjából releváns körülmények leírása.

Amennyiben a helyszíni szemle során munkatársunk megállapítja, hogy a törés az edény elöregedése, azaz természetes elhasználódás miatt következett be, az ingatlanhasználónak kell új edényt vásárolnia, ide nem értve azt az esetet amikor a garancia időtartama alatt következik be az edény törése.